16شهریور 1398

مشروح سخنان رياست كانون در نشست با معاون حقوقي رييس جمهور

روح الله وکیلی در نشست معاون حقوقی رئیس جمهور با کانون های وکلای غرب کشور که روز پنج شنبه 14 شهریور در کرمانشاه برگزارشد، بابیان اینکه نهادهای مدنی در راستای توسعه، دموکراتیک شدن جامعه و تضمین بقای نظام سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نقش پل ارتباطی بین مردم و حاکمیت را ایفا می کنند، عنوان کرد: این نهادها می توانند در کاهش انحرافات و فشارهای حاکم بر جامعه و ارکان های دولت اثرگذار باشند، بنابراین بی توجهی از ناحیه دولت به نهادهای مدنی از جمله کانون های وکلا که کهن ترین نهاد مدنی کشور است، خسران به دنبال خواهد داشت.
وی افزود: کانون های وکلا نهادی است که وظیفه پذیرش، آموزش و تربیت وکلا را برعهده دارد و از سوی دیگر نقش ارزنده معاضدت را ایفاء می کند، اما متاسفانه موازی کاری هایی در کشور انجام شده که گریبان این کانون را گرفته است.
رئیس کانون وکلای دادگستری کرمانشاه افزود: متاسفانه افرادی که بدلیل فقر بنیه علمی امکان ورود به کانون های وکلا را نداشتند، اکنون با آئین نامه های جدید به این هدف خواهند رسید.
وی تصریح کرد: در آئین نامه اجرایی 187 برنامه سوم توسعه، قانونگذار به قوه قضائیه این اختیار را داد تا برای تشکیل موسسات مشاوره حقوقی اقدام کرده و کارشناسان حقوقی را در آن جذب و بکارگیری کند، اما عل یرغم اینکه این آئین نامه با پایان عمر برنامه سوم توسعه باید پایان می یافت، در روزهای واپسین ریاست سابق قوه قضائیه تغییراتی در این آیین نامه اعمال و دوباره تنظیم شد که براساس آن عنوان "موسسات مشاوره حقوقی" به "مرکز وکلا و کارشناسان مشاوره خانواده" تغییر پیدا کرد.
وی تاکید کرد: استفاده از عنوان "وکیل" برای این موسسات خلاف نص صریح قانون است و علاوه براین انتخاب رئیس این موسسات توسط قوه قضائیه می تواند به استقلال آن لطمه وارد کند.
رئیس کانون وکلای کرمانشاه در بخش دیگری از سخنانش گفت: در اصل 29 قانون اساسی برخورداری از تامین اجتماعی و بیمه برای جامعه وکلا از وظایف دولت است که این امر تاکنون مغفول مانده و انتظار داریم که دولت اقدامی در این راستا انجام دهد.
وی در ادامه به برخی از اقدامات برای تضعیف کانون های وکلا در کشور انتقاد کرد و گفت: گاها در رسانه ملی برنامه هایی پخش می شود که نگاه به وکلا در آن مثبت نیست، این درحالی است که 30 درصد از اعضای این کانون ها را خانواده های شهدا و ایثارگران تشکیل می دهند.
وکیلی در پایان از آمادگی کانون های وکلا برای قبول وکالت دعاوی که برعلیه دستگاه های دولتی هستند خبرداد و گفت: انتظار داریم که دستگاه های دولتی از ظرفیت وکلای دادگستری برای دعاوی که برعلیه آنهاست استفاده کنند تا مانع از تضییع اموال دولتی شویم.

روابط عمومي كانون وكلاي دادگستري استان كرمانشاه