00 0000

نوع‌آوري با حفظ اصول از ويژگي‌هاي تاليفات كاتوزيان است

رييس دادگستري استان در مراسم بزرگداشت استاد كاتوزيان

رييس كل دادگستري استان كرمانشاه، گفت: آنچه كه در تاليفات كاتوزيان ديده مي‌شود نوع‌آوري و نوانديشي با حفظ اصول است به لحاظ اينكه ايشان با منابع فقهي در حد علاء آشنايي دارند در عين حال كه ژرف نگري و نوع انديشي به تمام معنا در آثارشان ديده مي‌شود، اما حفظ اصول هم وجود دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) ـ منطقه كرمانشاه، حجت الاسلام علي مظفري در مراسم تجليل از مقام علمي كاتوزيان كه ۲۷ ارديبهشت‌ماه در تالار انتظار كرمانشاه برگزار شد، اظهاركرد: سخن گفتن درمورد شخصيت اين دانشمند بزرگوار براي من بسيار سخت است اما به عنوان يك شاگرد براي اداي وظيفه و اينكه تكريم استاد كرده باشم نكاتي را ذكر مي كنم.
وي افزود: شايد در كشور ما يا در كشورهاي اطراف همتايي براي شخصيت علمي كه در بلند مدت به اين اندازه در خدمت علم و دانش با رويكرد عدالت بوده وجود نداشته باشد.
مظفري اذعان كرد: اكثر دانشجويان حقوق از بدو ورود به دانشگاه با كتاب مقدمه علم حقوق ايشان آشنا مي‌شوند. آزاد انديشي در علم حقوق با رويكرد منابع فقهي كار بسيار سختي است كه در منابع اين استاد بزرگ معمولا در هر مبحثي ۱۰ الي ۱۵ مبحث اصلي فقه كه مبناي اصلي حقوق ما نيز هست، ذكر مي شود.
وي خاطرنشان كرد: خيلي از افرادي كه در علم حقوق تحصيل يا قلم فرسايي كرده اند به لحاظ اينكه به منابع اصلي يعني فقه آشنايي نداشتند نتوانسته اند اصل مطالب را داشته باشند اما كاتوزيان به لحاظ اطلاعات عميقي كه از كتب فقهي دارند توانسته اند، حفظ اصول نوانديشي نيز داشته باشند.
مظفري در پايان گفت: كاتوزيان توانسته اند با يك زبان ويژه، فقهي كه به صورت تخصصي نگاشته شده و فقط براي اهل فن قابل فهم است را به زبان علمي و زبان شيرين فارسي درآورند و وقتي كتب ايشان را مورد مطالعه قرار مي دهيم در حد بالا به منابع فقهي دست پيدا مي‌كنيم.

انتهاي پيام

كد خبر: ۹۰۰۲-۰۰۱۵۹